Kratki putopis sa Lefkade za početnike

Istočna obala Lefkade, ona koja je okrenuta prema kopnu je posve obična, kao i mnoge druge u Grčkoj i šire. Plaže su kamenite, u najboljem slučaju šljunkovite. Ovde je more plavo zelenkaste boje, zbog takvog okruženja i kamenja u vodi. Pored poludivlje plaže u mestu Episkopos, koju ćete videti na slikama, ima i onih uređenih sa beach barovima, a to su: u mestu Ligia, u mestu Nidri, ka jugu su još Mikros Gialos, Amousso, Afteli… Za sve važi opis koji sam dala na početku.

Poludivlja plaža u Episkoposu i zeleno okruženje

Slika

Slika

Ono što krasi istočnu obalu jeste savršeno čista i prozirna voda. U vodi je bilo puno raznih ribica i ostalih morskih živih stvorenja. Pravi raj za ronioce, pojavljivali su se svuda po vodi, a i ja sam malo amaterski ronila i posmatrala taj podvodni svet. 

Jedan predstavnik naše družine, materijalno pokazuje o kakvom je kamenju reč!

Slika

Meni lično nije smetalo ni kamenje ni to što ovde boja mora nije onakva kao sa razglednica sa Lefkade. Na poludivljim plažama na istočnoj obali možete pronaći svoj mirni kutak.

Slika

Slika

Mirni kutak sam pronašla i ja i baš tu sam se opuštala i prepuštala meditaciji, gledajući brodiće koje plove u daljini, sunce koje izlazi ili zalazi, slušajući šum mora, a jedanput smo u daljini videli i delfine koji iskaču iznad površine vode! 

Slika

Slika

Slika

 

Ostavite odgovor