Kampovanje na Tasosu – Pefkari

Pripreme za ovo leto smo poceli odmah po zavrsetku prethodne sezone. Nabavka opreme je isla lagano,sator kao osnovno sredstvo za kampovanje je stigao jos u oktobru i sve je mirisalo na jedno nezaboravno iskustvo. Pocetak jula je dosao, nase vreme kada odlazimo na jug, ta tradicija se ne menja vec vise od jedne decenije. Pakovali smo stvari do poslepodnevnih casova kada smo i poslednje sitnice nagurali u gepek, sto regularni, sto krovni. Kada sam pogledao auto pomalo sam bio u strahu hoce li nas vec vremesni mezimac uspeti da odoli i ovom iskusenju ??  Do sada nas je verno sluzio, racunam nece nas Peugeot ni sada izdati.

Tako je i bilo. Vec nakon predjenih pedesetak km jasno je bilo kao dan da i njemu odgovara ostrvska klima te da se uzeleo parkinga ispod nekog smoljavog bora i blizine ostrvskih plaza.  U polasku smo kasnili nekih 3 sata od predvidjenog vremena usled nekih zenskih kozmetickih potreba moje gospdje.

Slika

To se ispostavilo kao pun pogodak posto je nasa parcela bas to jutro ispraznjena.  Pored nase, jos neke su oslobodjene, tako da smo imali komoditet koliko god nam je volja, bar dok ne stigne ostatak nase mnogobrojne ekipe.  Mi smo se, razume se, kao i svaki uredan Srbin rasirili na nekoliko mesta kako bismo sacuvali ista za nase ljude.To u kampu nije dozvoljeno, ali ajde, malo su nam gledali kroz prste. Ipak smo mi tu redovni godinama, da ne kazem vekovima.  Inace smo stigli kao prva posada ispred nase trupe, sto posebno na debiju nije za preporuku.

Slika

Ostavite odgovor