Katići: Selo moje lepše od Pariza

Slika

Želite da uživate u lepotama Jugozapadne Srbije ali vam je Zlatibor preskup i previše urban. Onda su Katići mesto za vas.

Katići su selo – vazdušna banja koja se nalazi na polovini puta Prilike – Kokin Brod. Smešteni su na idealnoh 1000m metara nadmorske visine oivičeni Javorom, Zlatarom i Zlatiborom podno planine Mučanj.

Moje poznanstvo sa Katićima datira od pre 10-ak godina kada smo se prvi put sreli. Slučajan i kratkotrajan susret pretvorio se u, pogađate, ljubav na prvi pogled. Zamislite da provedete 7 dana u predivnom okruženju gde nema mobilnih telefona, televizora, lap topova i sličnih blagodeti XXI veka. Gde po kiši šetate zimzelenim šumama udišući, davno zaboravljene a odnekud poznate, mirise netaknute prirode.

Kad ste poslednji put ostili miris isečenih dasaka od smrče složenih kraj puta, ili hrastove piljevine pored gatera? Kada ste se, onako pošteno, najeli neprskanih malina direktno iz malinjaka? Umorni od šetnje seli pored puta i „nabrstili“ divljih kupina? Ili žedni stali pored „česme“ da se napijete vode od koje trnu zubi, pošto ste se sat, dva pre toga oždrali na bogatoj seoskoj trpezi?

U Katićima odsedamo u pansionu Obradović. Domaćini su za svaku preporuku i potrudiće se da vam, na sve načine, ulepšaju odmor.

Katići su lepi u svako doba godine.

Leti, kada će vas Obradovići vozićem provozati zaseocima do vrha Mučnju da uživate u pogledu

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

ili u jesen i proleće kad je priroda najizdašnija

Slika

Slika

Slika

Zima je ipak ponajlepša, posebno kad napada sneg

Slika

Slika

Slika

pa smetovi budu i do 5m

Slika

Dok se gosti turistički voze u drvenim sankama

Slika

Slika

domaće lole u kafanu idu traktorom

Slika

 

Slika

Slika

Slika

Slika

Na jednodnevni izlet možete se uputiti na Kokin Brod

Slika

Uvac

Slika

Slika

ili Studenicu

Slika

Slika

Ostavite odgovor