Hleb, a nije iz pekare

Umesite Dekijev integralni hleb a može i Zmaijinu česnicu!

Deki-rov Integralni hleb

ovo je mera za 1kg hleba :

– 400 ml vode

– 20 gr šećera

– 20 gr mleka u prahu

– 10 gr soli

– 2 supene kašike ulja

– 80 gr heljdinog brašna

– 370 gr ražano – integralnog brašna

– 250 gr belog brašna

– 4 gr suvog kvasca

U celu smešu se doda šaka ovsenih pahuljica, šaka suncokreta, šaka semena bundeve, šaka lanenog semena, tim redom se ubacuje u kućnu pekaru i peče se 3 h i 42 min. Tako je bar na našoj kućnoj pekari (mulinex) taj program za pečenje ove vrste hleba ovoliko vremena traži.

Zmajina Česnica

500 g brašna (po potrebi i malo više)

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice sode bikarbone

manje od 1/2 kesice praška za pecivo

0,5 l kisele vode

dukat

Umesiti testo od navedenih sastojaka. U testo staviti novčić.

Formirati pogaču u podmazanom plehu. Izbockati pogaču viljuškom.

Peći oko 30 minuta.

Ostavite odgovor