Umesite Dekijev integralni hleb a može i Zmaijinu česnicu!
Deki-rov Integralni hleb
ovo je mera za 1kg hleba :
– 400 ml vode
– 20 gr šećera
– 20 gr mleka u prahu
– 10 gr soli
– 2 supene kašike ulja
– 80 gr heljdinog brašna
– 370 gr ražano – integralnog brašna
– 250 gr belog brašna
– 4 gr suvog kvasca
U celu smešu se doda šaka ovsenih pahuljica, šaka suncokreta, šaka semena bundeve, šaka lanenog semena, tim redom se ubacuje u kućnu pekaru i peče se 3 h i 42 min. Tako je bar na našoj kućnoj pekari (mulinex) taj program za pečenje ove vrste hleba ovoliko vremena traži.
Zmajina Česnica
500 g brašna (po potrebi i malo više)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
manje od 1/2 kesice praška za pecivo
0,5 l kisele vode
dukat
Umesiti testo od navedenih sastojaka. U testo staviti novčić.
Formirati pogaču u podmazanom plehu. Izbockati pogaču viljuškom.
Peći oko 30 minuta.