Kampovi na Sitoniji

Slika

Sitonija je poznata po bujnoj vegetaciji. Preovladuju borove šume koje se spuštaju do samih plaža. Plaže su najčešće peščane ali ima ih toliko puno da svako za svoju dušu može naći ono šta želi. More je tirkizne boje i izuzetno čisto. Postoje samo tri veća mesta/gradići (Nikiti, Neos Marmaras i Sarti) i veliki broj skrivenih i malo istraženih plaža.

To pruža mogućnost Robinson avanturističkog letovanja i mogućnost da svakog dana osmislite sebi drugu maršutu i vidite nešto novo.

Uzevši sve ovo u obzir nije ni čudo što postoji tako veliki broj kampova na relativno malom prostoru. Uvek se govorilo da ako ne znaš gde ima lepih plaža, onda gledaj gde ima kampova, parkiranih kampera i onih koji su ljubitelji slobodnog kampovanja, tzv free ili divlje kampovanje.

Sitonija je kao stvorena za ljubitelje prirode, onih koji vole aktivan odmor, pobornike kampovanja…

Slika

Na ovoj temi ćemo razmeniti iskustva i bliže se upoznati sa kampovima koje Sitonija ima.
Dobrodošao je ko god želi da podeli svoja iskustva, priče i slike sitonijskih kampova, ili da se o istim informiše i pripremi za neki svoj naredni boravak istim.

Ko god da je na Sitoniji kampovao ili to pozeleo, neka prilozi slike, iskustva, pitanja, savete.

U nekim kampovima sam proveo po par sati ili dana uzivajuci uglavnom u prelepim plazama koje gotovo po pravilu kampovi i kamperi zauzmu.

Prvo da se upoznamo sa najvecim – Thalatta kamp, a po istom kriterijumu cemo potom „videti“ Armenistis kamp. Ovo su sigurno i najpopularniji i najposeceniji kampovi Halkidikija.

Slika

Imaju odlicnu internet prezentaciju tako da ce prilozene slike biti vrednije od price

Ostavite odgovor