ZOO vrt Lago di Garda

Kao što rekoh, jedna od brojnih atrakcija na jezeru Garda je i vrlo zanimljiv ZOO vrt za kojeg smo odvojili veći deo pretposlednjeg dana boravka na jezeru.

 

S ozbirom da sam do tada bio samo u ZOO vrtovima u Beogradu i Paliću meni je ovaj na Gardi bio posebno iskustvo. Ipak, gledajući razne emisije na Animal Planetu i Nature kanalu, shvatio sam da po Evropi i svetu ima mnogo većih i atraktivnijih vrtova i da je ovaj na Gardi tek neki evropski prosek.

Međutim, s obzirom da nam je bio tu pred nosom i da ko zna kad ćemo biti u prilici da vidimo još neki osim naših ZOO vrtova, odlučili smo da na njega potrošimo 5 do 6 dragocenih sati boravka na Lago di Garda. Vrt je naravno mnogo veći od pomenutih naših vrtova, lepše je i uređen ali po broju i raznovrstnosti životinja i nije nešto napredniji od naših. Recimo da smo bili veoma razočarani odsustvom slonova. Koliko se sećam, ulaznica za tročlanu porodicu iznosila je 50 eura. 

Poseban deo vrta je Safari park u koji se ulazi kolima i kreće se po prostoru po kojem životinje slobodno šetaju tako da su mogući vrlo bliski kontakti sa pojedinim vrstama. Naravno lavovi, tigrovi i ostale opasne životinje nisu stanari Safari parka a i ove manje opasne životinje su mi bile nekako čudno uspavane, kao da ih nečim dopinguju da budu mirne.

Ostavite odgovor