Garda, Lago di Garda

Residence San Michaele Costermano

Prilikom planiranja puta odabrali smo dosta pogodan termin. Naime, kod nas je bio u toku uskršnji raspust koji je pao između katoličkog Uskrsa i Prvog maja tako da smo u toj nedelji uspeli da nađemo dosta povoljan smeštaj van prazničnih termina kada su cene naravno više.

Preko jedne poznate nemačke agencije, koja posluje i u Srbiji, pronašli smo povoljan smeštaj u apartmanskom hotelu Residence San Michaele u selu Kostermano, par kilometara u brdu iznad mesta Garda.

Cena je bila 40 eura za noć (samo apartman bez hrane). Smeštaj je bio odličan, što ćete videti i na slikama a sama udaljenost par kilometara od jezera nije predstavljala hendikep jer smo i tako tih 5 dana sve vreme bili u obilascima okoline tako da nam je ulazak u automobil svakako sledovao a s druge strane doneo nam je značajnu uštedu i oslobodio sredstva za neka druga zadovoljstva.

Ukratko u tih 5 noći odnosno 4 dana nismo znali gde bi pre. Jedan dan smo naravno odvojili za obaveznu posetu Gardalendu, drugi dan za celodnevni izlet do Venecije, treći dan za posetu Zoo-vrtu i večernu šetnju i četvrti dan za obilazak gradića na jugoistočnoj obali jezera. Za Veronu i Julijine grudi ovog puta nije bilo vremena. Veneciju naravno vredi videti, naročito prvi put, ali posle sadašnjeg iskustva prilikom neke sledeće eventualne posete Gardi ne bi trošio dan na Veneciju. Radije bi podrobnije istražio mestašca na obalama jezera, verujte mi na reč da je zadovoljstvo mnogo veće. Venecija je lepa ali je turistička industrija dok u gradićima kao što su Garda, Bardolino, Lazise, Sirmione možete osetiti pravi duh Italije i lokalnog podneblja.

Ostavite odgovor