Terme Čatež: Uživancija za decu, veliku i malu

 

Slika

Kako provesti divan a prostoproširen vikend. Iako nisam ljubitelj bilo kog bazenskog vida rekreacije i odmora pristao sam i to da probam, po principu dok ne dođe leto, daj šta daš, samo da se u vodi brčkaš. 

Na preporuku iskusnijih drugarica i drugova forumaša posetili smo Čatež. Bio je to pun pogodak za bivši nam, a zajednički, Dan Republike.

Slika
Odabrali smo hotel Toplice pošto je u datom trenutku bio najpovoljniji po ceni.
 Slika
Slika
U principu su im hoteli jaki sa cenama ali uvek se van sezone nađe nešto tipa jedan plati a dvoje se klati, produženi vikend porodični paketić i sl. Nije loš izbor ni hotel Čatež koji je toplim hodnikom povezan sa Toplicama, odnosno sa zimskom rivijerom. Hotel Terme je povezan sa rivijerom atmosferskim odnosno asfaltno-betonskim hodnikom.
Letnju rivijeru, koja je zaista ogromna, nismo konzumirali već smo se samo pored nje prošetali. Ima tu svega i svačega i pretpostavljam da je u letnjem periodu prava ludnica ali i gužva koju nikako ne volem.
Slika
Slika
Ceo kompleks zatvorenih bazena je zaista veliki. Koliko kvadratnih i kubnih metara ima, čega, kao i koliki je broj bazenčića i bazena – nemam pojma, ali se za svakog može naći ponešto. Od dečijih, pa preko bazena sa toboganima, talasima, veštačkim rekama, strujama (ili kako se već to zove), bazena-pećine, pa do raznoraznih hidro-masažnih i sličnih.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Tu je i spiralni tobogan u koji se ulazi iz kompleksa, a izlazi se u spoljašni bezen, u kome je temperatura vode, po slobodnoj proceni, oko +25°C.
Lepo zvuči, ali kad se u obzir uzme da je t vazduha bila oko 0°C, a da sam na sebi imao neki extra, a nov, italijanski, kupaći koji je posedovao abs, možete zamisliti koja je to bila agonija. Svim prethodnicima je trebalo max. 10 sec. od vrha do bazena, a meni je, po slobodnoj proceni, trebalo par min. „veslanja“ rukama. Smrzo sam se k’o …, ma ne kao jedna, nego kao tri ….
Slika
Iznenadio sam se veličinom i sadržajem kampa. (Nisam kamper, ali volim da svratim.)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Sastavni deo kampa su i …
Slika
Slika
kao i …
Slika
Slika
U blizini Čateža je i Dvorac-hotel Mokrice. Obišli smo ga, a i da nismo, ne bismo mnogo propustili.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slovenija obiluje termama i mislim da su u tom vidu turizma jaki. Neko je bio dovoljno pametan da shvati gde im je mesto na turističkoj karti Evrope, pored hrvatskog mora i austrijskih skijališta i da svoje nedostatke u tom pogledu jako lepo nadomesti.
Kad i malo imaš, i dosta umeš, nema razloga da ne postigneš.

Ostavite odgovor