Neka stadion kliče vaše ime

Opšte je poznato da bi svi mi bili bolji selektori od trenutnog kao i da bi mnogo bolje odvalili volej posle kojeg bi lopta sela u gornji levi ugao protivničkog gola, umesto da je proletela 5 metara od stative, kao što je to uradio centarfor tima za kojeg navijamo.

O stoprocentom šutu za tri poena, lupanju rampe Bobiju Marjanoviću i zakucavanju preko Gasola – i da ne govorimo.

Problem je samo što vam u detinjstvu trener nije dao pravu šansu ili vas je iz tima istisnuo klinac čiji otac je bio najveći sponzor kluba, i ako je pomenuti balavac imao dve leve noge.

Ipak, vreme leči sve rane a napredak tehnologije i industrije video igara pruža vam novu šansu da se nametnete treneru, da se menadžeri otimaju o vas a ceo stadon ili dvorana uzvikuju vaše ime. Naravno, uz to idu i dugonoge plavuše koje vas u stopu prate, krotko trepćući okicama dok na vama upražnjavaju masažu u cilju opuštanja mišića posle velikog derbija u kojem ste bili igrač utakmice..

Dve najpoznatije fudbalske simulacije današnjice su EA sports Fifa i Konami Pro Evolution Soccer. Poklonici ovih igara su podeljeni u dva tabora a među njima vlada veće rivalstvo nego između Delija i Grobara. Jedni se kunu u Fifu, oduševljeni pre svega njenom grafikom koja vas često ostavlja u dilemi da li igrate kompjutersku igru ili gledate TV prenos, dok drugi više cene Konamijev fudbal i veću dozu realnosti u akcijama na terenu.

U odluci kojem se privoleti carstvu može da pomogne i ovaj uporedni prikaz dva najbolja virtuelna fudbala današnjice.

Ljubitelji košarke nemaju ovakvih problema. Na polju basketa već godinama suvereno vlada NBA2K, firme 2K sports. EA sports u poslednje vreme pokušava da parira sa svojim NBA Live, opasno dahće za vratom, ali će morati još puno truda da ulože kako bi ubedili igrače da promene tabor.

Pogledajte trailer za NBA2K, igru u kojoj i vi možete postati MVP, voditi Zvezdu kroz Evroligu ili odigrati večiti derbi pred prepunom Arenom, jer je Pionir bio zauzet održavanjem juniorskog prvenstva Balkana u tekvandou.

Sve navede igre imaju svoje verzije kako za igračke konzole tako i za PC računare. U želji da igračko iskustvo učine što zanimljivijim, autori vam nude mogućnost da skenirate svoju fotografiju, ubacite u igru i tako kreirate svoj virtuelni lik koji će ostavljati srce na terenu, dok ga vi kontrolišete udobno zavaljeni u fotelju.

Ostavite odgovor