Kampovi na Sitoniji

Svojom popularnošću i svim onim što nudi, Armenistis zaslužuje da se predstavi odmah posle Talate, a i po svojim gabaritima je upravo tu rangiran.

Slika

Što se tiče subjektivnog doživljaja, kod mene je na prvom mestu poželjnih sitonijskih kampova.

Inspirativniji bi mi bio samo neki maleni kamp koji nema šablonsko pružanje usluga ili slobodno kampovanje na lokaciji koja je teže dostupna širokim turističkim masama.

Slika

Armenistis se nalazi na istočnoj obali Sitonije, između Vurvurua i Sartija. Taj potez obiluje najlepšim plažama Halkidikija a na jednoj od njih je Armenistis. Time zauzima i dobru stratešku poziciju za one koji ne žele da letovanje provedu samo na jednom mestu. U blizini se nalazi na desetinu prelepih, uglavnom peskovitih plaža (sitan beli pesak), i more očaravajuće tirkizne boje. Karakteristično je što imaju lep markentiški potez u vidu besplatnog boravka ukoliko se pri prijavi obavežete na određeni dan boravka kod njih (3+1, 7+2, 10+3).

Lepo je obelezeno skretanje sa magistrale ka kampu, i posle par stotina metara je putokaz ka recepciji sa sve maskotom kampa.

Slika

Pred ulazom ima parking za automobile tako da korisnici kampa mogu da izaberu da li ce placati da im ljubimac bude blize.
Levo od kapije produzava put za one koji ne zele da idu kroz kamp (ostavlja se dokument a za duzi ostanak se placa ulaz) te na plazu mogu doci sa krajnje leve pozicije.

Nivo organizovasti kampa se vidi vec na ulazu po kantama za razvrstavanje otpada.

Slika

Posto je bio kraj sezone, krenuli su uredjenjem kampa i pripremom za sledecu sezonu. Sekli su granje i kratili zive ograde kojim su oivcene parcele unutar kampa. Kamp je podeljen na zone u odnosu na deo gde se nalaze, blizina plaze, hladovina kojom raspolaze,…

Slika

Bilo mi je cudno zasto su sa parcela izvezli sve kamp kucice na stazu, dok su vlasnici sklapali svoje trajno postavljene satore.  Prskali su zemljiste, tj detaljna dezinfekcija i deratizacija kampa.

Slika

Plaza je od sitnog belog peska, uzivancija ljubiteljima odbojke. Nema dugog plicaka sem u desnom delu plaze. Oivcena je stenama koje pruzaju priliku za lep ulov roniocima i ribolovcima.

Slika

Kamperi naoruzani klima uredjajima zauzimaju prvi pojas uz plazu tako da im nedostatak hladovine ne predstavlja problem.

Slika

Ovo su prikolice koje su stacionirane tu tokom cele godine, tako da imaju najbolja mesta

Slika

Sve ovo iz mozda najlepseg ugla, sa brdasca iznad kampa koje zasluzuje poseban post…

Slika

Najmanje slika sam napravio unutar samog kampa, ali on je tako lepo prezentovan na netu, sa svim sadrzajem koji nudi, tako da slike nisu neophodne.

E sad o pomenutom brdascu na krajnje desnoj strani plaze.

Slika

U tom delu je najduzi plicak i najtoplija voda, i najveci broj usidrenih camaca kampera (odatle toliko bova).

Slika

I jedna specificnost kampa…ima travnato fudbalsko igraliste. Slobodnom procenom bih rekao da je vece od rukometnog i ucinilo mi se da ima i reflektore.

Slika

Ostavite odgovor