Kampovanje na Tasosu – Pefkari

Ne rekoh vam da se prvi i poslednji dani kampovanja popularno zovu nulti dan. Zato jer ce vam tada biti potreban dodatni napor da formirate sator i raspakujete opremu a vec ste ubijeni od puta i svega sto vas je morilo pre polaska. 🙁 Zato poslusajte mali savet. Ukoliko nemate pomoc kao mi npr jer smo prvi stigli a u okolini nije bilo kampera jer smo se rasirili bogato uradite sledece stvari :

1.uterajte kola na vase odabrano mesto (uprava kampa dozvoljava da vam auto bude unutra dok se ne smestite,ukoliko necete da placate dodatna 3 e po danu da vam bude pored cadora non stop,sto je potpuno bespotreban trosak) :snooty:

2.najpre se osvezite i okrepite u restoranu,popite kaficu izvucite krevete i lezite da odmorite uhladu bora dok malo ne zaladi. Ili se okupajte u moru ili bilo sta drugo uradute sto vama godi,samo nemojte tako umorni forsirati podizanje satora po najvecoj vrucini. Dan je dugacak i videcete da odmorni mnogo bolje funkcionisete.

Kamp Pefkari je na sjajnoj lokaciji posto je na samom jugu ostrva i to mu daje dodatni kvalitet a sama mikro lokacija i dozvolu da se sepuri uglavljen izmedju istoimenog mirnog mestasceta,valjda ga tako mogu nazvati, i modernog hotela A kategorije Alaksandar bic-a. Po svojim dimenzijama ovaj kamp spada u kategoriju manjih kampova sto mu je bar po meni dodatni plus.  Ipak ono sto ga odlikuje i sto je bar na mene ostavilo najjaci utisak je duh ovog malog parceta kamperskog raja. 😛 Mesta tj parcele u njemu nisu strogo izdefinisane uvek ce vam uprava malo progledati kroz prste, ponekad znamo da budemo bucniji nego li kamperski red nalaze,posebno klinci znaju da preteraju, ipak se sve zavrsi na kulturnoj opomeni. 😳 Za nas Srbe ovo je sve ono sto imamo i kuci pa nam valjda zato i odgovara. :whistle: Disciplina i red nam generalno nisu jaca strana pa volimo da ucarimo i malo preko onoga sto nam sleduje.

Jos jedna licna impresija iz ovog kampa je ta da je potpuno u retro fazonu.Vidi se da je davnih godina nastao i sto mene raduje nije se mnogo sta menajalo u njemu. Od recepcije do samog kraja tj do nase baze odise kampom neka patina nema nikakvih fensi atrakcija i novotarija,cemu streme neki kampovi,koje bi mu ubile dusu i nakaradile ga.  Mozda se ovo nekome i nece dopasti ali za mene je to ono pravo. Samo da ga ne ureknem mozda ce biti bolje da ovde stanem. 😉

Na poslednje dve fotke iznad vidite i prostor na recepciji koji sluzi kao neka mini biblioteka. Medjutim knjige su na stranjskom pa me nisu mnogo privlacile.Ni ove nase me ne vesele previse a tek ove sto samo slike mogu da gledam ama bas nikako. 😉 Fotkao sam i sef koji mozete da iznajmite za 1 e dnevno i tako resite jedan ne tako mali problem,gde drzati pare i dokumenta. Ja sam ga koristio i preporucujem i vama.  Kod Jane se mozete obratiti za svaku eventualnu potrebu kako u kampu tako i van granica nase golacke republike.

Jedini detalj koji mi se ne dopada ali nije preterano los je plaza. Malo vise kamenja i stena na ulasku u more za moj ukus. I sama plaza ima kamencica po kojim ja bas ne volim da hodam pesak mi je blizi srcu ali je sve to u granicama podnosljivog. Kao i stvar ukusa uostalom.

Ostavite odgovor